Groots en feestelijk: Tectum Diploma uitreiking

Met de 2019-editie van de diploma-uitreiking toonde TECTUM aan dat de lat elk jaar hoger wordt gelegd. Zo’n 850 bezoekers waren getuige van de feestelijke TECTUM-diploma-uitreiking in NBC Nieuwegein op 27 juni 2019 Maar liefst 160 geslaagden haalden onder luid applaus hun diploma op.

Jaarlijkse diploma-uitreiking TECTUM

De jaarlijkse diploma-uitreiking is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig branchefeest voor bedrijven, leveranciers en uiteraard dakdekkers – zoveel werd duidelijk op de avond van 27 juni bij het NBC in Nieuwegein. Het schitterende weer bij het buffet in de tuin van NBC Nieuwegein, zorgde ervoor dat de stemming er vanaf het begin goed in zat.

Eenmaal binnen in de grote zaal voelde presentatrice Hélène Hendriks de sfeer goed aan. Hendriks, bekend als hockeyster en van haar optredens bij sportprogramma’s als Voetbal Inside, loodste de geslaagden per groep naar hun diploma en nam telkens de tijd om er één uit te pikken voor een kort diepte-interview. Gevraagd naar zijn favoriete leraar antwoordde een gediplomeerde: “Marcel Beunder! Die heeft alles perfect uitgelegd!” Anderen vertelden over de mooie kanten van het vak: buiten werken, afwisselend, want altijd op een andere plek.

Tectum diploma uitreiking HD daksystemen Tectum diploma uitreiking HD daksystemen someren

Gouden Brander

Voordat hij de Gouden Brander 2019 uitreikte, stond TECTUM-bestuurslid Rob Bootsman kort stil bij de overweldigende belangstelling voor het evenement. “Ik zit al mijn hele leven in de zwarte materie. Ik hou van ons vak, ik hou van de mensen die ik hier zie. Daarom kan ik het niet genoeg benadrukken: we mogen trots zijn dat we dit hier met elkaar kunnen beleven.”

De Gouden Brander 2019 – de prijs voor het best opleidende bedrijf van het jaar – werd gekozen uit 3 genomineerden (waarvan Hendrikx Daksystemen één was) en ging naar Feenstra Dakbedekking. Directeur Willem Feenstra verscheen op het podium om de prijs in ontvangst te nemen. Rob Bootsman reikte de prijs uit en roemde Feenstra als een allround dakbedekkingsbedrijf. Bootsman: “Ik voel enige jaloezie. Met mijn bedrijf win ik ook wel eens een prijs, maar deze prijs hebben we nog niet.”

Willem Feenstra, directeur van het winnende bedrijf, rekende zichzelf vooraf tot de kanshebbers. “We hebben geen mega-groot bedrijf, maar ik had toch het gevoel dat we deze prijs wel konden winnen. De erkenning is voor ons belangrijk, want ook in de toekomst willen we ons mooie vak blijven uitoefenen. En daar hebben we jonge mensen voor nodig.”

Op de vraag hoe hij het ging vieren, antwoordde Feenstra: “Met het personeel!” Waarna luid gejuich opsteeg uit een specifieke hoek van de zaal.

Naast Feenstra Dakbedekking B.V. uit het Friese Dronrijp, waren Zaanstad Dakwerken B.V. en Hendrikx Daksystemen B.V. de genomineerden.

Bron: www.tectum.nl